Opća bolnica Zadar: Novi mikroskop za još bolju sigurnost pacijenata

Na Odjel za oftalmologiju i optometriju Opće bolnice Zadar stigao je vrijedan uređaj; oftalmološki mikroskop OPMI Lumera 700.

28.12.2023. - 15:00
 0
Opća bolnica Zadar: Novi mikroskop za još bolju sigurnost pacijenata
Foto: OBZ

Kirurgija očiju nezamisliva je bez mikroskopa jer se gotovo sve operacije rade upravo – pod mikroskopom. OPMI Lumera 700 nova je, digitalno naprednija verzija mikroskopa OPMI Visu 210 koji se na zadarskoj Oftalmologiji koristio godinama i koji sada može – u zasluženu mirovinu!

Novi mikroskop omogućuje liječnicima detaljan uvid u strukturu oka i vizualizaciju očnih tkiva tijekom operacija te jamči vrhunsku jasnoću i kritične uvide tijekom postupaka. Sve to u konačnici osigurava bolju sigurnost i pacijenta i kirurga.

Lumera 700 koristi sustav digitalne dokumentacije, omogućujući tako oftalmolozima snimanje slika i videa tijekom postupaka. Vrijednost uređaja je 274.962,50 eura.

Inače, 2023.godina je za Odjel oftalmologije i optometrije bila izazovna. No, relativno mali broj liječnika, uz podršku ostalog medicinskog osoblja, odradio je sav ugovoreni posao. A njega je itekako bilo! Na Odjelu je obavljeno više od 700 operativnih zahvata, preko 31 000 ambulantnih pregleda te više od 650 obrada i liječenja hospitaliziranih pacijenata.

U lipnju je na Odjel stigao i novi liječnik. Dr.Tomislav Mušac, specijalist oftalmologije i subspecijalist dječje oftalmologije i strabologije s bogatim iskustvom. Bila je to značajna vijest za malene pacijente kojima se sada nudi širi spektar usluga na Odjelu.

Naš oftalmološki tim u ovoj je godini pojačan i jednim specijalizantom.(OBZ)

   0
   0