Ministarstvo: U riječkom zatvoru spriječen potencijalni bijeg dvije osobe

Ministarstvo pravosuđa i uprave potvrdilo je u utorak da je u riječkom zatvoru spriječen potencijalni bijeg dvojice zatvorenika koji su kopali zid zatvoreničke sobe, te je kao netočne odbacilo medijske podatke o skupini od osam do deset zatvorenika.

13.02.2024. - 18:27
 0
Ministarstvo: U riječkom zatvoru spriječen potencijalni bijeg dvije osobe
Foto: Hina

Potencijalni bijeg u Zatvoru u Rijeci spriječen je pravovremenom reakcijom službenika osiguranja pri čemu, osim materijalne štete nastale na zidu nije zabilježena druga šteta, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa i uprave, nastavno na brojne medijske upite.

Incidentna situacija kopanja vanjske strane zida zatvoreničke sobe zabilježena je u nedjelju, a u događaju su sudjelovale dvije osobe lišene slobode, stoga su, kažu u ministarstvu, netočne informacije o skupini od osam do deset zatvorenika.

Sve okolnosti događaja još se utvrđuju, a nadležne službe zatvorskog sustava poduzet će mjere u okviru svojeg djelokruga s ciljem minimiziranja nastale štete, sankcioniranja uključenih osoba lišenih slobode i podizanja razine sigurnosti u tom kaznenom tijelu, kažu u ministarstvu.

Portal 24sata objavio je da je skupina od osam do deset zatvorenika iz jedne ćelije sa šipkom bušila beton i radila tunel te da su se navodno nakon izlaska planirali priključiti maškarama ali su im u nedjelju pravosudni policajci osujetili plan. (Hina)

   0
   0