Melissa Barrera: glavna zvijezda izbačena iz "Vriska" zbog antisemitskih izjava

PRODUKCIJSKA kuća Spyglass Media Group dala je otkaz Melissi Barreri, glavnoj zvijezdi petog i šestog nastavka franšize Vrisak (Scream), koja se trebala pojaviti i u nadolazećem, sedmom nastavku, donosi Variety.

22.11.2023. - 09:10
22.11.2023. - 09:09
 0
Melissa Barrera:  glavna zvijezda izbačena iz  "Vriska" zbog antisemitskih izjava
Foto: Melissa Barrera

PRODUKCIJSKA kuća Spyglass Media Group dala je otkaz Melissi Barreri, glavnoj zvijezdi petog i šestog nastavka franšize "Vrisak "(Scream), koja se trebala pojaviti i u nadolazećem, sedmom nastavku, donosi Variety.

Produkcijska kuća je objasnila da je Barrera na svojim društvenim mrežama objavljivala antisemitske komentare.

"Imamo nultu stopu tolerancije za antisemitizam, ili poticanje mržnje u bilo kojem obliku, što uključuje lažne reference na genocid, etničko čišćenje, iskrivljavanje informacija o Holokaustu i sve što prelazi očite granice govora mržnje", izjavio je jedan od glasnogovornika produkcijske kuće. Nakon Hamasovih terorističkih napada 7. listopada i Izraelovog odgovora na te napade,

Barrera je u svojim objavama na društvenim mrežama pisala o konfliktu Izraela i Palestine te je podijelila objavu koja optužuje Izrael za "genocid i etničko čišćenje". Također je podijelila jednu objavu časopisa Jewish Currents o "iskrivljavanju informacija o Holokaustu u svrhu poticanja izraelske industrije oružja". 

 Nedugo nakon ovih objava Spyglass je odlučio prekinuti suradnju s mladom glumicom, iako je trebala ponoviti svoju ulogu u "Vrisku 7".

Vrisak je jedna od najprofitabilnijih horor-franšiza, koja je do sada zaradila više od 900 milijuna dolara. Najnoviji nastavak franšize trebao bi režirati Christopher Landon, koji je radio na trileru Disturbia i većini filmova u serijalu Paranormalno (Paranormal Activity).

Landon je na svom X profilu iskomentirao Barrerin odlazak, ali je objava u međuvremenu obrisana. "Sve je grozno. Prestanite se derati. Ovo nije bila moja odluka", napisao je Landon u uklonjenoj objavi.

   0
   0