Incidenti u Zadru: Krađe, oružje i nesreće

U Zadru otkrivena osoba s oružjem i eksplozivima, podnesena kaznena prijava.

03.08.2023. - 09:25
 0
Incidenti u Zadru: Krađe, oružje i nesreće
Foto: PU Zadar

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirano je nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, 1 teška krađa, 1 krađe, 2 narušavanja javnog reda i mira te 6 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, jedna osoba je teže ozlijeđena te su četiri osobe medicinski zbrinute i za sada još nije poznata težina ozljeda.

Dovršena kriminalistička istraživanja

Osumnjičen za nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

 
Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.
U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda u Zadru provedena je pretraga doma i ostalih prostorija koje osumnjičeni koristi na zadarskom području, tijekom koje su policijski službenici oduzeli jednu ručnu bombu bez eksplozivnog punjenja te bez inicijalnog djela i 72 komada pištoljskog streljiva.
Zbog posjedovanja pištoljskog streljiva protiv odredbama Zakona o nabavi i posjedovanja oružja građana, protiv osumnjičenog podnosi se Optužni prijedlog nadležnom sudu.
Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, protiv 39-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

Osumnjičen za oštećenje tuđe stvari 

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 76-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.
Sumnjiči ga se da je u vremenu od 24. do 27. srpnja ove godine u tri navrata u Zadru na predjelu Dikla, oštrim predmetom oštetio karoseriju na parkiranom automobilu u vlasništvu 36-godišnjeg hrvatskog državljanina, čime ga je oštetio za iznos od oko tisuću eura.
Također ga se sumnjiči da je 27. srpnja u popodnevnim satima, također na predjelu Dikla, oštrim predmetom oštetio karoseriju na parkiranom automobilu 46-godišnje hrvatske državljanke te joj na taj način pričinio štetu u iznosu od više stotina eura.
Nakon što je policija zaprimila kaznene prijave oštećenih, nad 76-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje.
Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari, protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

Teška krađa

U vremenu od 28. srpnja do 02. kolovoza u Zadru u Zrinsko-Frankopanskoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u stan u vlasništvu 72-godišnjakinje odakle je otuđio zlatni nakit Materijalna šteta je više tisuća eura, a protiv nepoznatog počinitelja je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

Krađa
S utoraka na srijedu, 01./02. kolovoza u Zadru na predjelu Jazina nepoznati počinitelj je otuđio skuter u vlasništvu 30-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi više stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.  (PU Zadar)

   0
   0