Hrvatski stolnotenisači s dvije pobjede u osminu finala EP-a

Hrvatski stolnotenisači u drugom susretu skupine E na Europskom prvenstvu u švedskom Malmoeu pobijedili su Austriju s 3-1 i potvrdili prvo mjesto u skupini što bi u osmini finala trebalo jamčiti lakši ždrijeb.

11.09.2023. - 18:55
11.09.2023. - 18:23
 0
Hrvatski stolnotenisači s dvije pobjede u osminu finala EP-a
Foto: HINA/ Damir SENČAR/ ds

Meč s Austrijom nije krenuo u željenom smjeru, iako je raspored mečeva bio baš ono što je izbornik Neven Karković priželjkivao. Pucar je na startu izgubio od Roberta Gardosa s 1-3. Nakon toga u meč u igru nas je vratio Andrej Gaćina pobijedivši Daniela Habesohna s 3-1 i pritom donio potrebnu mirnoću. Njih dva su se susrela u kvalifikacijama za ovo EURO i tada je Gaćina bio bolji (3-0).

Slijedio je susret Frane Kojića i Andreasa Levenka, koji se vrlo dobro poznaju iz austrijske Bundeslige. Kojić je u posljednje vrijeme gubio od Levenka, nedavno je u prvenstvu ispustio 2-1 i 10-9, ali ovog puta je Austrijanac napustio arenu pognute glave (3-0). Treću pobjedu ostvario je Pucar, koji je izdominirao Habesohna (3-0). U kvalifikacijama za EP u Dubrovniku Pucar je ispustio vodstvo od 2-0 protiv Habesohna, ovog puta Austrijanac nije imao šanse.

"Dan prije meča sam vizualizirao meč Zeljka i Levenka i odlučio dati prednost Kojiću. Naime, problem je što Zeljku u ovoj dvorani smeta svjetlo pri visokoj servi. S druge strane znao sam kako stoje Kojić i Levenko te da je zadnja tri puta izgubio od Austrijanca. Odlučio sam da Frane ima više šanse i ispostavilo se kao pogodak. Druga stvar je što smo pogodili postavu, htjeli smo da Pucar igra s Gardosem, a pogotovo Gaćina s Habesohnom, kojeg uglavnom pobjeđuje. No, kao što sam i prije susreta rekao, to je kvalitetna ekipa, kako je otišlo na našu stranu, tako može i njihovu. To su uvijek egal mečevi. Bili smo mirniji u važnim trenucima, s ove dvije stvari, koje sam spomenuo ranije, i taktički bolji te vjerujem da je sve to skupa odigralo ulogu", istaknuo je izbornik Neven Karković na web-stranici HSTS-a.

Sada našim stolnotenisačima slijedi dvodnevna pauza, dok će Austrijanci tražiti pobjedu i prolaz protiv Švicaraca. S kime ćemo u borbu za četvrtfinale i potvrdu nastupa na Svjetskom prvenstvu, znat će se tek u utorak navečer kada se završi rasplet u svim skupinama.

"To više nije na nama, tu sada može biti svašta. Nadamo se da će nam ovo prvo mjesto donijeti povoljniju varijantu u nastavku prvenstva", zaključio je Karković. (Hina)

   0
   0