Barakude krenule na pripreme za Svjetsko prvenstvo

Hrvatska vaterpolo reprezentacija nakon nekoliko dana odmora u Rovinju kreće s pripremama za Svjetsko prvenstvo koje se u Dohi održava od 5. do 17. veljače.

22.01.2024. - 17:23
 0
Barakude krenule na pripreme za Svjetsko prvenstvo
Foto: Hina

"Nakon nekoliko dana odmora, idemo dalje jer čekaju nas novi izazovi", rekao je uoči početka priprema za Svjetsko prvenstvo izbornik Ivica Tucak.

"Sve ono što je bilo ‘jučer’ moramo ostaviti iza sebe. Danas moramo biti bolji nego jučer, a sutra bolji nego danas. To je jedini put u sportu. Biti ponosni na učinjeno, te puni htijenja, želje i samopouzdanja okrenuti se novim izazovima. Čeka nas velika obveza, Svjetsko prvenstvo u Dohi na kojem se ‘vadi’ viza za Pariz odnosno Olimpijske igre i to je je naš prvi u Dohi. Vjerujem da imamo snage i kvalitete za to", nastavio je Tucak.

Hrvatski vaterpolisti će ovaj tjedan, sve do subote, 27. veljače, provesti na pripremama u Rovinju. Tucak je još ranije odredio 16 igrača za ovaj mini-pripremni ciklus u kojem će se voditi računa o dodatnom usavršavanju određenih dijelova igre, ali već i sada s laganim pogledom na skupinu koja Hrvatsku čeka u Dohi. 

Tu se prije misli na Australiju koja je hrvatski vaterpolistima uostalom i prvi suparnik (5. veljače) na turniru. Podsjetimo, Hrvatska se nalazi u skupini A s momčadima Australije, Španjolske i Južne Afrike. Nakon Australije dva dana kasnije (7. veljače) Hrvatska igra protiv Španjolske a onda 9. veljače protiv Južne Afrike. 

Prvoplasirani u skupini osigurat će izravno ulazak u četvrtfinale, dok drugi i treći iz skupine razigrava u lažnoj osmini finala ili za ulazaka u četvrtzavršnici s drugim i trećim iz skupine B (Grčka, Brazil, Kina i Francuska).

Popis 16 igrača koji su od ponedjeljka, 22. siječnja na pripremama u Rovinju:

Vratari: Marko Bijač (Olympiacos), Mate Anić (Jadran), Jerko Jurlina (Mladost)

Centri: Josip Vrlić (Jadran), Ivan Krapić (Noisy-le-Sec), Luka Lončar (Olympiacos)

Braniči: Rino Burić (Jug AO), Matias Biljaka (Jadran), Marko Žuvela (Jug AO)

Napadači: Konstantin Harkov (Jadran), Filip Kržić (Jug AO), Franko Lazić (Jug AO), Zvonimir Butić (Jadran), Ante Vukičević (Marseille), Jerko Marinić Kragić (Jadran), Loren Fatović (Jadran) (Hina)

   0
   0