Vlajternativa Festival Benkovac 2023

Vlajternativa Festival Benkovac 2023, organiziran od strane udruge Vlajter-ego, okuplja raznolike bendove i žanrove iz regije u cilju podržavanja i održavanja alternativne glazbene scene. Središnji događaj na igralištu Srednje škole kneza Branimira, Benkovac, pružit će posjetiteljima punk, metal, hip hop i rock glazbu te potaknuti pozitivan stav i slobodu duha.

28.07.2023. - 18:48
 0
Vlajternativa Festival Benkovac 2023
Foto: trula.frula/Instagram

Pozivamo vas u subotu 12.8.2023. na 12. Vlajternativa festival Benkovac!!
S uzbuđenjem i nestrpljivošću u sebi najavljujemo i objavljujemo:
U organizaciji i inicijativi udruge Vlajter-ego Benkovac koja, otkad je ostala bez vlastitog prostora, egzistira već nepune četiri godine u gradu koji i dalje čeka svoj novi, bolji početak i prosperitet. Dok čekamo, podržavamo ostale scene, obilazimo događanja, napajamo se novim iskustvima i osmišljavamo idući koncept Vlajternative koja uvijek mora biti iznad nas samih jer nas uvijek gura naprijed. Ne dopušta upadanje u nostalgije za prošlošću i za onim što se nije dogodilo, za onim što se moglo dogoditi, a nije.

Graditi i održavati alternativnu scenu u Benkovcu bez svog prostora na prvu nema smisla, ali ima smisla kad se ista ta scena događa i podržava u drugim gradovima koji rade, organiziraju se i aktivno provode aktivnosti, koncerte i različite događaje.
Podržavajući i prateći organizacije od Sinja, Splita, Zadra, Knina, Šibenika, Rijeke, Pule, Zagreba itd., dolazimo do zaključka da duh Vlajternative tinja kroz godinu te se tako održala ideja da se Vlajternativa mora održati, štoviše da se priželjkuje i kako je mora biti! Te do zaključka da grad kojega u smislu prostorije, kluba ili plejsa više nema, da je ipak tu, živ, aktivan, podržava, prati i samim time od cijele te scene je u biti Vlajternativa preživjela i dočekala svoj dan. Festivalski dan kojim začini i zaokruži cijelu godinu te se zahvali svima na podršci!

Mozak nam je pun slika, prizora i uspomena, kao jedna monografija, a u međuvremenu stvaramo novi svijet i nas samih, oko života koji nas okružuje.
„I zato ti sceno hvala.“ Ove godine pržimo još jače!
Zato ćemo se zahvaliti i odužiti svima koji nas podržavaju sa sedam bendova izabranima i odabranima na brojnim druženjima, sastancima, razgovorima, prema našim kriterijima, mogućnostima i dostupnošću nekih bendova.

Željeli smo ne ponavljati bendove koji su već svirali, željeli smo biti prijatelji mladim bendovima, željeli smo jedno veliko utjecajno ime, htjeli smo za razliku od lani, tematski malo biti speedy i heavy, priželjkivali smo lokalna imena, zamislili smo probati unijeti i nešto novo, žanrovski probiti barijere i obogatiti program, privući novu publiku, dovesti neke bendove koje baš i nemamo gdje priliku čuti i vidjeti u našem kraju. Cilj nam je i želja možda otkriti i progurati neko ime koje će kasnije bljesnuti negdje drugdje. Scena je šarolika i velika, volimo i podržavamo različitost festivala koji nas okružuju, svaki od njih ima svoj stil, izvođače i publiku koju privuče, a opet svaki je festival za sebe, poseban i autentičan. MI se nadamo kako ćemo i ove godine opravdati naš smjer i očekivanja. Hvala svim bendovima koji su poslali svoje prijave, nikad ih više nismo zaprimili. Nadamo se da ćemo i ubuduće neke suradnje ostvariti.

Bez naivnog optimizma i vjere u bolje sutra, pičimo dalje, neka naš karneval nosi pozitivan stav, dobar osjećaj, slobodu duha i tijela kao poruku koju Vlajternativa i kroz ovogodišnji motiv (dizajn) poručuje.
Art dizajn by: Ena Jurov & Trula Frula!
https://www.instagram.com/enajurov
https://www.instagram.com/trula.frula

Sviraju:
Paraf – punk, post-punk ( Rijeka )
https://web.facebook.com/parafrijeka
Disbaja- crust punk, D-beat ( Zagreb )
https://web.facebook.com/disbaja
Hram – hip hop ( Šibenik )
https://web.facebook.com/hram.sibenik
Speedclaw – speed metal ( Rijeka )
https://web.facebook.com/speedclawrijeka
Home Conflict – punk rock ( Zagreb )
https://web.facebook.com/HomeConflict
Buzzsaw – black/speed metal ( Split )
https://web.facebook.com/Buzzsaw
Flesh – heavy metal ( Zagreb )
https://web.facebook.com/fleshmetal


Ulaz/donacija: 10 eura
Početak: 19h
Lokacija: Igralište Srednje škole kneza Branimira, Benkovac

   0
   0