Poznati njemački časopis za gastronomiju hvali Istru

Reklama vrijedna čak 250 tisuća eura, kako to procjenjuju znalci, “stiže” u Istru kroz reportažu u poznatom njemačkom časopisu za kulinarske i gurmanske teme “Der Feinschmecker” (op. a. gurman)

20.11.2023. - 14:22
20.11.2023. - 14:10
 0
Poznati njemački časopis za gastronomiju hvali Istru
Foto: U sljedećem broju poznatog njemačkog časopisa za kulturu objedovanja naći će se i reportaža o Istri (TZ I.)

U novom broju cijenjenog njemačkog časopisa za kulturu objedovanja “Der Feinschmecker”(op. a. gurman), koji izlazi idući mjesec, naći će se i reportaža o Istri. Glavna urednica Deborah Middelhoff ističe kako Istra ima na svom nevelikom prostoru nekoliko izvrsnih gurmanskih specijaliteta: tartufe, maslinovo ulje i vino.

- To nećete naći nigdje drugdje. I sve u vrhunskoj kvaliteti, naglašava Middelhoff.

Kersten Wetenkamp, urednik magazina, pak, detaljno opisuje iskustvo lova na tartufe, nabrajajući konkretne lokacije za gastronomske užitke poput restorana, vinarija, pivovara, ne zaboravljajući spomenuti i detalje iz bogate istarske povijesti kao i renomirane sredine poput Grožnjana i Motovuna te druga mjesta koja svakako vrijedi posjetiti. Reportaža koja, kako to procjenjuju turistički djelatnici, vrijedi najmanje 250 tisuća eura ako bi se naručila i platila. Puno je toga što su njemački posjetitelji vidjeli i doživjeli u Istri pa će “koji” turist više zasigurno odabrati upravo tu hrvatsku regiju za svoju posjetu. (K. B. / D. F.)

   0
   0