150 sudionika na Zrmanja triple Challengeu 3.0

Brojni trkači i obitelji su posjetili Maslenicu kako bi sudjelovali u cjelodnevnom sportskom druženju koje se održalo u sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta.

10.09.2023. - 10:58
10.09.2023. - 11:15
 0
150 sudionika na Zrmanja triple Challengeu 3.0
Foto: Jonathan Borba/Unsplash/Ilustracija

Ministarstvo turizma i sporta, u svojoj ulozi nacionalnog koordinatora Europskog tjedna sporta, uspješno je treći put organiziralo višedisciplinsku utrku "Zrmanja Triple Challenge 3.0" u idiličnom okruženju općine Jasenice i Novigradskog mora. Čak ni jaka bura niti visoke temperature nisu spriječile više od 150 hrabrih sudionika da se okušaju u ovom sportskom izazovu. Ova događanja su bila moguća zahvaljujući suradnji s Općinom Jasenice.

U najzahtjevnijoj i najduljoj kategoriji nazvanoj "Bura," koja uključuje timove od tri člana koji veslaju ukupno 24 kilometara, muška ekipa "3Sixpack HV" odnijela je pobjedu, dok je u mješovitoj kategoriji najbrža bila ekipa "Jeremije." U ženskoj kategoriji, pobjedu su odnijele djevojke iz ekipe "Prohujale s burom."

U kategoriji "Maestral," gdje su dvije osobe veslale 11 kilometara, natjecalo se čak 32 ekipe. U muškoj kategoriji pobjedu je odnijela ekipa "DSR Feel the Power," dok su najbrži u mješovitoj kategoriji bili članovi ekipe "Brzi i Žestoki." U ženskoj kategoriji, pobjedu su osvojile natjecateljice iz ekipe "Koda."

Osim veslačkih natjecanja, održana je jedina trail utrka ove godine, nazvana "Jugo," u kojoj su natjecatelji iz AK Sljemena dominirali. Hrvoje Vlašić i Irena Smojver bili su najbrži u muškoj i ženskoj kategoriji.

Završetak ovog sportskog događaja obilježila je Obiteljska utrka, u kojoj su mali i veliki sportaši zajedno trčali i šetali kroz predivno mjesto Maslenicu. Ova utrka je jasno pokazala da aktivnost i sport nisu vezani uz dob, spol, vremenske uvjete ili lokaciju. Pobjedu u Obiteljskoj utrci su odnijeli otac i sin iz ekipe "Dva kralja."

Paralelno s natjecateljskim utrkama, na Masleničkoj rivi su se održavale eko radionice za najmlađe u suradnji s Udrugom Zadar i Eko Zrmanjom. Sudionici su imali priliku bolje upoznati naše podmorje, dok je ronilačka ekipa "Sv. Roka" očistila okoliš podmorja od otpada.

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije koja promiče sport i tjelesnu aktivnost među građanima diljem Europe. Ovaj događaj se održava u Republici Hrvatskoj i ostalim državama članicama EU od 2015. godine, a 2023. godine se obilježava deveto izdanje. Glavna poruka kampanje Europskog tjedna sporta je "#BudiAktivan," s ciljem poticanja građana na redovnu tjelesnu aktivnost tijekom cijele godine. Više informacija o programu ETS-a možete pronaći na web stranici

   0
   0